Mancarea de fasole – un deliciu traditional

Scris de cegusto. Publicat in Retete cu sare si piper

Timp de preparare: 20 min
Din categoria: mancaruri vegetariene (de post)

mancare de fasole cegusto

Ingrediente:  2 borcane „Mancare de fasole” Cegusto, 2-3 cepe, 2 morcovi, 500 gr. suc rosii Cegusto, 1 legatura de patrunjel, 1 legatura de marar, sare, ulei, boia dulce de ardei, piper.

Preparare mancare de fasole boabe:

Ceapa, morcovii, se toaca marunt si se calesc in ulei incins, se adauga sare, piper, boia de ardei dulce, patrunjelul tocat fin. Dupa ce ceapa s-a rumenit, se adauga sucul de rosii bine agitat. Se mai lasa 5-10 minute sa fiarba. Dupa ce s-au fiert morcovii, se adauga fasolea , scursa de apa. Dupa ce totul a fiert bine (5-10 min) potriviti de sare, daca mai este cazul mai adaugati si o jumatate de pahar de apa, asta daca sosul a scazut prea mult. Adaugati mararul tocat, mai lasati sa dea 1-2 minute in fiert si fasolea este gata.

Se serveste cu castraveti murati, gogosari in otet, sau salata de varza alba cu morcov ras si marar la care se aduga ulei si otet dupa gust si putin piper macinat. Daca nu sunteti vegetarieni puteti praji  200 gr. de carnati taiati felii sau sunca afumata, pe care ii adaugati la sfarsit in mancare, odata cu mararul.

cegusto

This information box about the author only appears if the author has biographical information. Otherwise there is not author box shown. Follow YOOtheme on Twitter or read the blog.