Beneficiile sucului de rosii

Scris de cegusto. Publicat in Gastonomice

64989_88

Sucul de rosii este este unul dintre cele mai sanatoase bauturi, cu numeroas beneficii pentru intreg organismul. Stimuleaza metabolismul si sistemul imunitar, previne cancerul si afectiunile cardiovasculare, intareste oasele si regleaza nivelul de colesterol din sange.

Sucul de rosii este bogat in vitamine

Sucul de rosii este o sursa importanta de vitamine, minerale si antioxidanti puternici. Astfel, sucul de rosii contine cantitati mari de vitamina A si C. Aceste vitamine stimuleaza sistemul imunitar, reducand efectele nocive ale radicalilor liberi. Un pahar de suc de rosii ofera peste 70% din necesarul zilnic de vitamina C.

Sucul de rosii contine si vitaminele K, B1, B2, B5, B6, potasiu, magneziu, fier si fosfor. De asemenea, in sucul de rosii se gasesc si alte minerale precum sodiu, mangan, curpru, zinc si crom. Aceste vitamine si minerale lupta impotriva infectiilor, stimuleaza energia si ofera o piele frumoasa.

Sucul de rosii previne cancerul

Sucul de rosii contine o substanta organica extrem de puternica: licopenul. Aceasta substanta este responsabila de culoarea rosie a acestor legume. Are proprietati antioxidante si de prevenire a cancerului. Protejeaza celule si organele de efectele negative ale oxigenarii. Licopenul protejeaza si ADN-ul din celule albe. Este eficient impotriva a anumeroase tipuri de cancer, printre care cancerul de colon, san, prostata, plamani sau pancreas.

Atunci cand sunt gatite, licopenul este eliberat din celulele rosiilor. De altfel, specialistii recomanda consumul de rosii gatite, pentru a beneficia de efectele pozitive ale licopenului. Licopenul este solubil in grasime, astfel ca adaugarea unei lingurite de ulei de masline in sucul de rosii, intensifica proprietatile si absorbtia acestei substante.

Sucul de rosii intareste sistemul imunitar

Sucul de rosii protejeaza sistemul imunitar de anumite deficiente. Datorita continutului mare de vitamina C, acest suc previne infectiile si stimuleaza metabolismul.

Sucul de rosii regleaza colesterolul

Sucul de rosii este un tratament natural excelent pentru reglarea nivelului de colesterol din sange. Este bogat in fibre care ajuta la distrugrea colesterolului rau din organism. Si vitamina B3 care se gaseste in sucul de rosii este o modalitate naturala de a trata colesterolul marit.

Licopenul, beta carotenul si gama carotenul din sucul de rosii previne oxidarea colesterolului, prevenind astfel arteroscleroza.

 

Taguri: , , ,

cegusto

This information box about the author only appears if the author has biographical information. Otherwise there is not author box shown. Follow YOOtheme on Twitter or read the blog.